Voorspel & win iedere Eredivisie speelronde en wordt de Combi Koning. Wat kost gokken jou? Stop op tijd - 18+ - loketkansspel.nl - Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen - Speel bewust - Algemene voorwaarden zijn van toepassing - #Advertentie

Wedtermen, een lijst van A tot Z

In de wondere wereld van het gokken op sport, komen we met regelmaat allerlei termen tegen. Deze termen zijn soms lastig te ontcijferen waardoor je bepaalde woorden niet begrijpt. Hier vindt je alle termen met een uitleg. Gebruik dit woordenboekje wanneer je even een term niet kan plaatsen. Ontbreken er bepaalde woorden, laat het ons weten!

Accumulator

Een reeks van weddenschappen op meerdere resultaten, alle resultaten moeten succesvol zijn voor de punter om de weddenschap te winnen.

Ante-post weddenschap

Deze weddenschappen worden normaal gesproken niet op dezelfde avond afgerond. Een ante-post weddenschap is wat dat betreft een soort lange termijn weddenschap. Je zet bijvoorbeeld aan het begin van het seizoen in dat PSV kampioen wordt. Op dat moment zijn de odds normaal gesproken een stuk hoger dan dat je na een half jaar de landskampioen gaat voorspellen. Deze benaming komt veel voor bij de Engelse bookies waar veel Nederlanders en Belgen niet welkom zijn.

Backen

Bij de bookmaker back je. Dit betekent dat je zegt dat een ploeg wint. Het tegenovergestelde is layen. Voorbeeld: Barcelona speelt tegen Real Madrid. Als je zegt dat Barcelona wint van de Real Madrid, dan back je Barcelona.

Banker

Als een weddenschap van te voren zo goed als vast staat en in principe niet verloren kan gaan, noemt men dat een banker.rnrnAls PSV thuis tegen Almere City speelt is de kans dat de Eindhovenaren niet winnen heel erg klein. Een bet op PSV is op dat moment een banker. Een speler bepaalt zelf wat voor hem of voor haar een banker is.

Bankroll

Een bankroll is je huidige saldo bij een bookmaker. In feite is dit je portefeuille die je bezit bij de bookmaker. Bij een degelijk management, bepaalt de bankroll de hoogte van je inzet.De hoogte van je bankroll wordt bepaald je manier van inzetten. Dit kun je in de gaten houden door je ROI goed te peilen. Lees hier meer over ROI.

Bet

Bet is een term voor een afgesloten weddenschap. Bet is ook wel bekend onder de naam pick. Bij een bet riskeer je je inzet (wager of stake) om een hoger bedrag terug te krijgen en eventueel ook nog winst te maken.

Betting exchange

Een Betting Exchange (beurs voor weddenschappen) is een site waarop wedders anoniem weddenschappen kunnen ruilen of aanmaken. De tussenkomst van de Betting Exchange bestaat uit het incasseren van een commissie op de winst van de wedders. Deze commissie ligt tussen de twee en de vijf procent. Op de Betting Exchange kunnen wedders weddenschappen uitwisselen in paardenrennen en sportmarkten, maar ook op verkiezingen en andere gebeurtenissen.rnrnPeer-to-peer weddenschappen, de voorloper van een betting exchange, werd voor het eerst uitgebracht in het Verenigd Konink rijk door Flutter.com in mei 2000. Al snel daarna in juni 2000 kwam Betfair met hetzelfde waar het de naam open markt weddenschappen kreeg. Deze naam veranderde echter snel door de media en bijbehorende industrie in “betting exchange”.

Book

Het volledige aanbod aan weddenschappen bij de bookmaker. Van voetbal tot tennis tot politieke weddenschappen en alle live weddenschappen.

Bookmaker

De term bookmaker is een Engelse benaming voor iemand die het mogelijk maakt om te wedden op uitslagen van wedstrijden, toernooien of andere gebeurtenissen. Meervoud van bookmaker is bookmakers en die worden in het Engels ook wel bookies genoemd. Bookmakers kunnen helemaal zelfstandig opereren of voor een organisatie.rnrnEen bookmaker bepaalt volledig wat de verhouding is tussen de inzet en de uitbetaling. Als er bij een voetbalwedstrijd een grote winstkans is dan zal de quotering laag zijn en zal je per ingezette euro niet zoveel krijgen. Als er een kleine winstkans is voor een ploeg bij een voetbalwedstrijd dan zal de quotering hoger zijn en zal je per ingezette euro veel meer winnen.

Cashback

Zo nu en dan bieden bookmakers een soort garantieregeling. Dit is soms in combinatie met een evenement of wordt aangeboden als een welkomstbonus. Je krijgt een percentage van je cashback weddenschap terug.

Chalk

De wedden term chalk staat voor een favoriet in een wedstrijd. Een chalk is dus het tegenovergestelde van de underdog.

Combinatie weddenschap

Een weddenschap waarbij alle prognoses goed moeten zijn om de weddenschap te winnen. Wanneer er ook maar één prognose fout is zal de weddenschap verloren worden. De winst wordt bepaald door de combinatie van de verschillende winstkansen.

Comeback bonus

De Engelse betekenis van ‘komt terug’ en dat spreekt min of meer voor zich. De bookmaker wil je graag weer terug aan het wedden hebben en biedt je na een lange tijd van afwezigheid een nieuwe bonus aan.

Commissie

Een betting exchange verdient geld aan de commissie die wordt betaald over een weddenschap. De winnaar van de weddenschap betaalt deze commissie.

correct-score

Bij een correct score weddenschap is het de bedoeling dat je exact de juiste uitslag van de wedstrijd voorspelt. Dit kan vooraf, maar ook live tijdens een wedstrijd. Let op dat dit altijd de uitslag na 90 minuten is en niet na een eventuele verlenging, zoals bij bekerwedstrijden wel eens het geval is. Voorbeeld: Speelt Feyenoord 1-1 tegen PSV, terwijl je een bet had geplaatst op 2-2, ben je je geld kwijt. Wanneer het 1-1 was geworden, mocht je wel geld bijschrijven.

Decimale noteringen

Dit is de manier die wij kennen om odds te noteren. Wanneer je een (decimale) notering van 1.80 hebt, krijg je voor elke gewonnen euro, 1,80 terug.

Deposit

Geld storten bij een bookmaker wordt een deposit genoemd. Deposit betekent storten in het Engels.

Double

Een double is een combinatieweddenschap van twee wedstrijden. Je wint alleen als beide goed zijn. De beide odds worden vermenigvuldigd.

Double chance

De dubbele kans weddenschap, ook wel double chance (DC) genoemd, is een variant op de 1X2 weddenschap. Het grote verschil is echter dat twee van de drie uitkomsten correct zijn bij dit type weddenschap.

Voorbeeld: Als je bijvoorbeeld in het duel Feyenoord – FC Utrecht op double chance 1X in zou zetten, dan is je weddenschap correct als Feyenoord wint of gelijkspeelt. Alleen bij een verrassende zege voor de Domstedelingen ben je je geld kwijt.

E-Sports

In een computerspel nemen twee personen of groepen het tegen elkaar op. De grote wedstrijden worden aangeboden door sommige bookmakers. E-sports is upcoming en wordt dus steeds populairder, vooral in Azië. Er wordt in grote Arena’s gespeeld, met behoorlijk veel publiek.

Each way

Bij paardenraces kan deze manier van wedden worden gebruikt. In principe is dit een dubbele weddenschap. Je eerste weddenschap is dat een paard als eerste zal eindigen. De weddenschap die daar op volgt is dat het paard bij bijvoorbeeld de eerste drie plekken weet te eindigen.

Eerste helft/eindresultaat

Weddenschap op het resultaat na de eerste helft en op het eindresultaat. De weddenschap is gewonnen als beide prognoses correct zijn.

Voetbalwedstrijd Groningen – Twente
Voorbeelden van mogelijke weddenschappen:
1/1 (Groningen staat voor na de eerste helft en wint de wedstrijd)
N/1 (Gelijk spel in de pauze en Groningen wint de wedstrijd)
N/N (gelijk spel in de pauze en aan het eind van de wedstrijd)
2/1 (Twente staat voor na de eerste helft en Groningen wint de wedstrijd)

Enkele weddenschap

Een weddenschap op een enkel evenement met een enkele prognose. De ervaren punter vindt dat dit de beste manier is om geld te verdienen aan wedden. Dubbele of meerdere weddenschappen leveren volgens de punters te veel risico’s op.

Als uw prognose juist is, ontvangt u uw inzet retour plus een winstbedrag dat als volgt berekend wordt: Winst = inzet * (winstkans – 1). Als u de weddenschap verliest, houdt de bookmaker de inzet die u heeft ingelegd.

European handicap

Een European handicap weddenschap is een weddenschap waarbij de uitslag vooraf fictief gemanipuleerd is. Je wint alleen als jouw ploeg met een bepaalde marge wint en de fictieve achterstand ongedaan maakt.

Voorbeeld 1:
We nemen als voorbeeld de wedstrijd Ajax – Feyenoord. Wij gaan voor de weddenschap “Ajax wint -1”. Ajax start de wedstrijd met een fictieve achterstand van 1 doelpunt (-1). We kijken nu wat we gewonnen hebben voor verschillende uitslagen.

Voorbeeld 2:
We nemen als tweede voorbeeld de wedstrijd Vitesse – FC Utrecht. Wij gaan voor de weddenschap “FC Utrecht wint +3”. FC Utrecht start de wedstrijd met een fictieve voorsprong van 3 doelpunten (+3). We kijken nu wat we gewonnen hebben voor verschillende uitslagen.

Even money

Je inzet en winstgelden zijn exact gelijk. Je wint niets en je verliest niets.

Free bet

Een free bet is ‘een gratis weddenschap’. Soms krijg je bij een bookmaker de mogelijkheid om een gratis weddenschap te plaatsen. De maximale inzet voor je bet wordt altijd door de bookmaker zelf bepaald. De winst die deze weddenschap eventueel oplevert mag je zelf houden. Interessant dus om in de gaten te houden.

Funbet

De naam zegt het al: een funbet speel je voor ‘de grap’. Een funbet is een weddenschap waarbij de kans op winst bijzonder klein is. De odd van een funbet is vaak erg hoog. Een voorbeeld van een funbet kan zijn dat RKC Waalwijk uit tegen PSV wint, of juist dat PSV met zes doelpunten verschil gaat winnen. Met een kleine inzet is er een kans dat je een groot bedrag uitgekeerd krijgt, maar als je écht geld wilt verdienen laat je de funbets mooi aan iemand anders.

Handicap

Met handicapweddenschappen zet je een van twee ploegen op een virtuele achterstand of voorsprong. Door dit te doen kan je odd gunstiger uitpakken. Wanneer je de grote favoriet wil spelen, maar de notering in jouw optiek te laag is, zet je ze op een achterstand van een doelpunt. In dat geval moeten ze met twee doelpunten verschil winnen. Je neemt meer risico en daardoor is de odd hoger. Dit kan uiteraard ook andersom door de underdog op een 1-0 voorsprong te zetten en hen te spelen. Dan gaat de notering omlaag, maar heb je meer kans dat je weddenschap succesvol is.

Hedging

Door te hedgen sluit je een weddenschap tegenovergesteld van je eerste weddenschap af. Hiermee dek je een gedeelte van je inzet en dus is pakt je verlies minder hoog uit. In het Nederlands wordt dit 'verzekeren' genoemd.

IBAS

Dit is een organisatie die tracht conflicten tussen bookmakers en spelers op te lossen. Indecent Betting Arbitration Service is voor veel bookmakers een gevreesde partij door de macht om negatieve berichten naar buiten te brengen over de bookmaker.

Inzet

De inzet van een speler op de weddenschap ingezette bedrag. Wanneer de inzet hoger is, zal het gewonnen bedrag uiteraard hoger uitvallen.

Juice

Dit is de benaming voor de winst die een bookmaker maakt op een weddenschap. Wanneer een wedstrijd sowieso een winnaar op moet leveren (bijvoorbeeld tennis of de meeste dartwedstrijden), hebben beide sporters 50% kans om de wedstrijd te winnen. In dat geval zouden beide odds 2.00 zijn. Dit zal echter niet voorkomen. De bookmaker wil altijd boven de 100% uitkomen, anders zal er geen winst gemaakt worden. Een andere woord voor juice is vigorish.

Lange termijn weddenschap

Weddenschap over een langere termijn. Denk hierbij aan wedden op een winnaar van het Europees Kampioenschap voetbal. Het is niet binnen een week bekend, maar aan het einde van het toernooi of de competitie. Dit word ook wel een "outright" genoemd.

Layen

Dit is het tegenovergestelde van backen. Met layen geef je aan welke ploeg volgens jou niet wint. Layen kan alleen bij Betting Exchange. Het tegenovergestelde van layen, is backen.

Voorbeeld: Ajax speelt uit bij Feyenoord. Je denkt dat de Rotterdammers winnen dus lay je Ajax. Eigenlijk zeg je dat een uitslag niet gaat gebeuren.

Level ball

Een andere benaming voor Draw No Bet. Deze term komt alleen voor wanneer je een +0 Asian Handicap speelt. Bij een gelijkspel krijg je je volledige inzet weer terug. In feite dus hetzelfde principe als Draw No Bet, maar dan met een andere benaming.

Live weddenschap

Een live weddenschap is een weddenschap die gedurende een wedstrijd wordt afgesloten, dus terwijl de wedstrijd reeds gestart is. De odds wisselen tijdens de wedstrijd, afhankelijk van gebeurtenissen of tussenstand. Zorg dat je goed op de hoogte bent van wat er gebeurd is op het veld. Staat PSV thuis tegen Roda JC met 0-1 achter tijdens de rust, dan is de kans best aanwezig dat PSV alsnog wint. Maar wanneer de Eindhovenaren al twee rode kaarten hebben ontvangen of de sterspeler is geblesseerd geraakt, dan kun je zelf wel invullen dat dit de winstkansen aardig doet verkleinen. Live wedden wordt ook vaak aangegeven als in-play betting.

Livescore

Dit zijn tussenstanden van de (voetbal)wedstrijden op een rij. Wanneer je meerdere weddenschappen hebt afgesloten, is dit een gemakkelijke manier om je tussenstanden in de gaten te houden.

Marge

De marge van een bookmaker is gelijk aan de betaling die hij ontvangt uit de sportevenementen waarvoor hij weddenschappen aanbiedt. De betaling wordt uitgedrukt in een percentage van de inzet en ligt gemiddeld tussen de 9 en 15%. Dit bedrag wordt volgens de volgende formule berekend: Marge = (1/Winstkans 1 + 1/Winstkans 2 + … + 1/Winstkans n) – 1.

Maximum inzet

Alle bookmakers hebben een limiet. Dit houdt in dat zij bepalen hoe veel je maximaal mag inzetten op een weddenschap. Hier voorkomen ze mee dat punters veel inzetten en vervolgens veel meer winnen dan de bookmaker wil. Iedere bookmaker heeft in principe op de website staan hoe hoog het maximum ligt.

Moneyline

Deze term staat onlosmakelijk verbonden met de odds in een Amerikaanse notatie. In dat geval wordt er ingezet op de winnaar. Dit wordt ook wel straight betting genoemd.

No action

Een evenement of wedstrijd is afgelast of uitgesteld. Op dat moment is er geen actie en dus krijg je je geld teruggestort op de rekening bij de bookmaker.

Odd

Een odd is het getal hoe vaak de bookmaker je inzet vermenigvuldigt bij winst. Dit is tevens de waarde waarop de bookmaker de weddenschap schat. Dus op een overwinning van ploeg A staat een odd van 2.50. Dit betekent dat je 2,5 keer je inzet terug krijgt bij winst. Andere woorden voor odd zijn quotering en notering.

Odd/even

Weddenschap op een even of oneven aantal doelpunten in een voetbalwedstrijd. In dit geval gaat het om het totale aantal doelpunten.

Voorbeeld
Stel dat PSV thuis tegen Feyenoord speelt en je speelt op oneven aantal doelpunten, ben je spekkoper wanneer er bijvoorbeeld drie doelpunten worden gescoord. Bij twee of vier doelpunten win je niks. Bij een 0-0 is een even aantal weddenschap correct.

Overround

De overround is de winstmarge die de bookmaker inbouwt op een weddenschap. Hier betaalt de wedder voor. Hoe hoger de overround, hoe meer winst de bookmaker maakt per euro die ingezet wordt en hoe moeilijker het voor de wedder wordt om winst te maken. Per keuzemogelijkheid is een overround van 1.75% acceptabel.

Voorbeeld
De overround bereken je in een voorbeeld met 1×2 als volgt:
Odd 1: 2.45
Odd X: 3
Odd 2: 3.25

(1/2.45) + (1/3) + (1/3.25) = 0.408 + 0.333 + 0.308 = 1.049. De overround is dan 4.9% en per euro bouwt de bookmaker een winstmarge van 4.9% in. Een vuistregel die gebruikt wordt is dat per keuzemogelijkheid een overround van 1.75% aanvaardbaar is, dus in dit geval is dat 1.75 x 3 = 5.25%. Je kunt dus prima op basis van de overround een bet plaatsen. Maar als de overround hoger was, had de bookmaker de odds voor zichzelf te gunstig gezet waardoor het voor jou moeilijker is om winst te maken.

Parlay

Dit is een ander woord voor een combi-bet (ook wel combinatie weddenschap). Je speelt meerdere weddenschappen en deze odds vermenigvuldigen elkaar. Wanneer een van de weddenschappen niet goed uitpakt, ben je de gehele inzet kwijt.

Plaatsweddenschap

Deze weddenschappen komen niet voor bij voetbalwedstrijden, maar bij autoraces, wielrennen en paardenrennen. Je zet in op welke plek een bepaalde deelnemer gaat eindigen. Niet op welke deelnemer deze ronde, etappe of race gaat winnen.

Pre-match weddenschap

Een pre-match weddenschap wordt afgesloten voordat de wedstrijd is begonnen. Je hebt op dat moment nog geen kennis van ontwikkelingen in de wedstrijd zelf.

Profit

De winst die je maakt na een gewonnen weddenschap. Wanneer je een weddenschap van 2.20 wint en je hebt daar tien euro op ingezet, is je totale winst 22 euro. De profit is in dat geval 22-inzet(10)= 12 euro.

Punter

Een punter is een wedder die zichzelf volledig in de hand heeft en wedt volgens een consistente strategie. Punters hebben een strategie ontwikkeld met als doel winst maken op de lange termijn. Zij zullen bijvoorbeeld niet snel een weddenschap afsluiten op hun favoriete club om de spanning te verhogen.

Push

Bij de Asian Handicaps kun je gelijkspelen met de bookmaker. In dat geval krijg je de inzet (stake) weer terug op je bankroll. In dat geval heb je dus geen winst of verlies gemaakt.

Quotering

Een odd of notering wordt ook wel quotering genoemd. De hoogte van de quotering bepaalt wat je over kan houden wanneer je weddenschap goed is. De hoogte van de quotering wordt bepaald door de bookmaker. Hoe kleiner de bookmaker de kans acht dat iets gaat gebeuren, hoe hoger de odd zal zijn.

Resultaat weddenschap

In dit geval wed je op een exacte score dus in principe is dit hetzelfde als ‘correct score’. Doordat er veel risico’s kleven aan dit soort weddenschappen, liggen de noteringen vaak erg hoog. Toch is het niet aan te bevelen dit soort weddenschappen te spelen, de kans dat ze uitkomen is niet heel erg groot.

ROI

Deze afkorting staat voor ‘Return on Investment’ en geeft het rendement op de investering over een bepaalde periode aan en wordt altijd weergegeven in een percentage. De formule is: Winst of verlies / investering * 100 = ROI

Je begint het jaar met een bankroll van 100 euro, maar dit bedrag gebruik je telkens weer opnieuw voor verschillende weddenschappen. Gedurende het jaar zet je in totaal misschien wel 760 euro in. Op het einde van het jaar bedraagt je bankroll 170 euro, je hebt in de afgelopen 12 maanden dus 70 euro winst gemaakt. Je ROI is dus 70 / 100 * 100 = 70%

Single

Dit is het tegenovergestelde van een combi-weddenschap. Je speelt een losse weddenschap, zonder dat deze gecombineerd wordt met andere weddenschappen. Op termijn is deze manier van wedden het meest lucratief ondanks dat de winstuitkeringen lager zijn.

Speciale weddenschappen

Weddenschap die niet gerelateerd is aan het resultaat van een sportevenement. Bookmakers bieden verscheidene speciale weddenschappen aan en zijn daarin heel inventief. Let op: de marge van de bookmaker is vaak op deze weddenschappen het hoogst.

Spread betting

Bookmakers hebben zich gespecialiseerd in weddenschappen op een bepaald aantal acties in een sportwedstrijd. De wedder voorziet dat dit totaal zich binnen een bepaald minimum en maximum bevindt.

Stake

Stake is de Engelse vertaling van 'inzet'. De stake is weer onderverdeeld in units. Ervaren spelers gebruiken het principe dat één unit hetzelfde is als één procent van de totale bankroll. Wij gebruiken het principe dat je nooit meer dan tien units in moet zetten per weddenschap.

Underdog

Het team waar men minder van verwacht. De underdog heeft bijna altijd een hogere odd. Mocht dat niet het geval zijn, is het wijsheid om op de favoriet in te zetten. Dit zal echter niet veel voorkomen.

Unit

Het team waar men minder van verwacht. De underdog heeft bijna altijd een hogere odd. Mocht dat niet het geval zijn, is het wijsheid om op de favoriet in te zetten. Dit zal echter niet veel voorkomen.

Value

Value is een erg belangrijk begrip in de wereld van het wedden want als er geen value op een bet zit is het eigenlijk nutteloos om er op te wedden. Value wordt ook wel op gevoel benaderd en tal van factoren spelen hierbij een rol. Bijvoorbeeld Ajax heeft in een wedstrijd 60% kans om te winnen. Als de punter bij deze wedstrijd denkt dat de kansen voor winst nog hoger liggen bijvoorbeeld 70% dan geven de odds dus value. Stel je speelt deze valuebet duizend keer dan maak je gegarandeerd winst. Iedere keer dat de punter de winstkansen beter inschat dan een bookie heeft hij dus een Edge op deze bookmaker. Een punter moet edge hebben op de bookmakers om op lange termijn winstgevend in wedden te zijn.

Voorbeeld
Als je kop-of-munt speelt, dan heb je twee mogelijke uitkomsten en dus 50% kans op kop en 50% kans op munt. De faire odd voor een van deze uitkomsten is dus 2.00 (1 / 50 * 100). Elke odd hoger dan 2.00 zou op de lange termijn winstgevend zijn en noemen we dus value.

Void

Bij een void wordt de weddenschap ongeldig verklaard en krijg je je originele inzet terug. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je had ingezet op een Draw no bet en het duel vervolgens in een gelijkspel eindigt. Of je had ingezet op een doelpunt van Lionel Messi, maar de Argentijn blijft de gehele wedstrijd op de bank. In beide situaties krijg je je geld weer netjes teruggestort op je account.

Volgend doelpunt

Weddenschap op de club die het volgende doelpunt maakt. Het is ook mogelijk op ‘no goal’ (geen enkel doelpunt meer in de wedstrijd) te wedden.

Voorbeeld
Wanneer Gent het opneemt tegen Anderlecht en de wedstrijd is gaande, kun je inzetten op welke van de twee ploegen het eerstvolgende doelpunt maakt. Dit is dus een live-bet.

Welkomstbonus

Het woord zegt het al. Bookmakers proberen klanten aan te trekken. Dit proberen ze onder andere door punters te lokken met een bonus.

Winkans

Met de winkans, 'Odds' in het Engels, kan de winst van een weddenschap berekend worden. De winkans staat voor de omgekeerde kans dat een resultaat werkelijkheid wordt. Hoe lager de winkans, hoe groter de kans dat het evenement zich voor zal doen: Winkans = 1 / Kans

Withdrawal

Het tegenovergestelde van deposit. Je laat je gewonnen geld uitbetalen en storten op de door jou aangegeven bankrekening of in je E-Wallet.

Yield

Dit is de meest gebruikte vorm om in te zien of je op de lange termijn een succesvol wedder bent. De yield berekent je winst/verlies ratio over je totale inzet en wordt eveneens weergeven als percentage.

De formule:
Winst of verlies / totale inzet * 100 = Yield

(Money Returned – Money Staked) / Money Staked * 100 = Yield

Voorbeeld: Je bent begonnen met een bankroll van 100 euro, maar hebt ondertussen in totaal al 760 euro ingezet op diverse weddenschappen. Je doet het goed, want je bankroll is inmiddels gegroeid naar 170 euro. Je yield bedraagt nu dus 70 / 760 * 100 = 9,21%.
Gokproblemen? Bel de infolijn van het Trimbos instituut om u te helpen: 0900-1995
© 2023 Better Collective Netherlands Algemene voorwaarden Privacy disclaimer Cookie policy