Voorspel & win iedere Eredivisie speelronde en wordt de Combi Koning. Wat kost gokken jou? Stop op tijd - 18+ - loketkansspel.nl - Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen - Speel bewust - Algemene voorwaarden zijn van toepassing - #Advertentie

Vergelijk de Eredivisie odds voor Nederlandse bookmakers. Dezelfde weddenschap maar een hogere uitbetaling.

Gratis vergelijken van odds Alleen betrouwbare bookmakers Altijd actuele odds

Concluderend kunnen we stellen dat het vergelijken van Eredivisie odds je een hogere uitbetaling op kan leveren. Door je goed voor te bereiden op je weddenschap en je te verdiepen in de statistische data van de wedstrijd kun je een goede voorspelling doen. Het vergelijken van odds behoort wat ons betreft zeker tot die goede voorbereiding. Nee, het levert je op een enkele weddenschap geen tientallen euro’s winst op, maar na verloop van tijd tikt het verschil dat je aan extra winst maakt omdat je bent gaan shoppen flink aan. En dat is pas echte winst.

Wat is eigenlijk een odd of een notering?

Odds, ook wel quoteringen genoemd, zijn allesbepalend in het wedden op een voetbalwedstrijden. Deze geven immers de waarschijnlijkheid waarmee een gebeurtenis plaatsvindt weer. Hoge odds betekent een erg specialistische weddenschap, waarbij het zeker niet zeker is dat dit in de wedstrijd gaat gebeuren. Lagere odds betekent een grotere kans op winst omdat de waarschijnlijkheid dat het onderwerp van de weddenschap daadwerkelijk gebeurt groter is.

De ene bookmaker is echter de andere niet. En soms kijken bookmakers heel verschillend tegen de waarschijnlijkheid waarmee iets gaat gebeuren aan. Dat betekent dat je bij twee bookmakers nooit exact dezelfde odds voor een weddenschap zult vinden. Daarom is het altijd verstandig om voordat je een voetbalweddenschap aangaat bij een bookmaker, eens voetbal odds te vergelijken.

Waarom is vergelijken belangrijk?

Een inzet op een voetbalwedstrijd doe je waarschijnlijk nooit blind. Je bereidt een weddenschap in de regel goed voor. Dit doe je door als eerste kritisch door het aantal aangeboden wedstrijden te scrollen. Zit er een wedstrijd tussen waar je op wilt wedden? Sommige spelers wedden alleen op wedstrijden uit competities die ze kennen van de televisie. Door de kennis van de competitie en de kracht van de teams in te kunnen schatten hopen deze spelers goede weddenschappen af te sluiten. Andere spelers kiezen er juist voor om te wedden op wedstrijden uit competities waar de meeste Nederlandse voetbalsupporters nog nooit van gehoord hebben. Denk aan de tweede klasse in Indonesië of de eredivisie uit Kazachstan.

De reden dat deze spelers op deze competities inzetten is omdat ze er op speculeren dan de bookmaker er naast zit qua odds. Bookmakers doen gedegen onderzoek naar grote competities en vergelijken enorm veel data en statistieken van de bekende Europese teams, maar op wedmarkten waar minder animo voor is, doen ze dat in mindere mate. Bookmakers accepteren dan ook dat ze hier soms de plank misslaan. Spelers die op deze markten wedden gokken erop een wedstrijd te treffen die de bookmaker niet zo grondig geanalyseerd heeft.

Groot verschil tussen aanbieders

Ook in de grotere competities zit er soms een groot verschil in de return die je op je ingelegde euro krijgt. Elke wedstrijd in de Eredivisie kent legio wedopties. Naast weddenschappen op het resultaat van de wedstrijd kun je ook inzetten op bepaalde prestaties van spelers. Deze weddenschappen worden allemaal door de bookmakers doorgerekend op waarschijnlijkheid voordat deze aangeboden worden.

Vergelijken zorgt voor hogere uitbetaling

Het vergelijken van odds bij verschillende odds voordat je inzet, kan je dus flink wat extra winst opleveren omdat bookmakers nooit honderd procent hetzelfde naar waarschijnlijkheid kijken omdat hun methode van kansberekening verschilt.

Hoe kunnen odds van elkaar verschillen?

Het dagelijks werk van veel (online) bookmakers is het analyseren en onderzoeken van data. Wedstrijddata, spelers data en competitiedata. Al die data wordt in modellen samengevat. Dat levert conclusies op. Deze conclusies worden verbonden aan de komende wedstrijden.

Vooral grote verschillen voor de underdog

Wanneer de wedstrijd Ajax - RKC Waalwijk op het programma staat, is het waarschijnlijk dat Ajax deze gaat winnen. Ajax heeft een groter budget, betere spelers, meer competitiewedstrijden gewonnen en historisch gezien een uitstekende thuisbalans tegen RKC Waalwijk. Bij deze wedstrijd zullen er tussen de odds voor een overwinning van Ajax niet zo veel verschil zitten tussen de diverse bookmakers, maar kan er een zege voor RKC wel verschillend gequoteerd worden.

Gelijkwaardige tegenstanders interessant

Interessanter is het om odds te vergelijken bij wedstrijden tegen op papier redelijk gelijkwaardige tegenstanders. Een wedstrijd als Feyenoord - AZ is hier een interessant voorbeeld van. Sommige bookmakers zullen op basis van historie, budget en grootsheid Feyenoord tot favoriet benoemen, andere bookmakers zullen op basis van de prestaties van de laatste seizoenen en de meest recente onderlinge confrontaties de favorietenrol bij AZ neerleggen.

Hier is het dus van wezenlijk belang dat je gaat shoppen bij een bookmaker die je de meest gunstige odds biedt voor de weddenschappen die jij af wilt sluiten. Ben je er zeker van dat AZ gaat winnen, dan sluit je de weddenschap het beste af bij een bookmaker die Feyenoord favoriet vindt. Daar kun je een mooie winst maken.

Bookmakers rekenen verschillend

Het verschil in odds komt dus voort uit de manier waarop bookmakers rekenen. Bij het opstellen van de odds berekent de bookmaker de waarschijnlijkheid van een weddenschap. Niet alleen op resultaatweddenschappen, maar ook op bijvoorbeeld under/over weddenschappen.

Ook andere factoren zijn belangrijk

Andere factoren die meespelen in het bepalen van de odds zijn de populariteit van een weddenschap en de odds van de concurrentie. Wanneer een weddenschap heel populair blijkt te zijn en er veel spelers op een weddenschap inzetten, is dat een teken voor de bookmaker dat hij de odds te hoog heeft bepaald.

Een bookmaker kan ook op basis van de odds van de concurrentie bepalen om een bepaalde quotering te verhogen of te verlagen al naar gelang de concurrentie een weddenschap ingeschat heeft. Vaak zijn bookmakers die bezig zijn om een marktaandeel te veroveren best gul in het bepalen van de odds. Ook daarom is het vergelijken van Eredivisie odds een slimme zet.

Hoe maken bookmakers winst?

Ook het percentage winst dat een bookmaker op een weddenschap maakt is verwerkt in de odds. Puur op statistische basis zou een bepaalde weddenschap odds van 1:3 moeten krijgen. Deze weddenschap wordt je echter aangeboden voor 1:2,85. Die 0,15 is de marge die de bookmaker maakt op je inleg.

Deze verschillen zijn nooit enorm groot, maar als de ene bookmaker een marge van 4,5% hanteert terwijl een ander werkt met een marge van 7%, dan zie je dat terug in de quotering. Wij houden per dag bij welke Eredivisie bookmakers de hoogste uitbetaling hebben. Ook hierom is het belangrijk om verschillende bookmakers met elkaar te vergelijken als je in wilt zetten op een weddenschap van een Eredivisiewedstrijd.

Wanneer kun je beste Eredivisie odds vergelijken?

Er zijn twee goede momenten om bookmakers en odds met elkaar te vergelijken. Het eerste moment is als je op zoek bent naar een bookmaker om een nieuw account aan te maken. Je wilt liever niet vijf of zes verschillende accounts hebben dus de keuze voor één bookmaker is belangrijk.

Maak accounts aan bij bookmakers met een hoog uitbetalingspercentage

Natuurlijk waardeert een bookmaker niet alle wedstrijden en alle competities hetzelfde, maar wanneer je een beetje uitzoomt en op grotere schaal naar de odds van een bookmaker kijkt kun je wel een trend ontdekken in de manier waarop een bookmakers weddenschappen prijst.

Het is niet zo dat de ene bookmaker altijd gunstigere odds publiceert dan de andere bookmaker, maar je kunt met het over een langere periode en breder spectrum kijken naar een bookmaker wel bepalen of het een partij is die altijd in de top-3 gunstige quoteringen opereert of dat het een partij is die zelden uitschieters heeft. Het is daarbij belangrijk dat je vooral eens onderzoekt hoe de bookmaker presteert in de Eredivisie. Dat is immers de competitie waar je op wilt wedden. Deze informatie kun je vervolgens meenemen in je afweging om voor een bepaalde bookmaker te kiezen.

Weddenschap voor weddenschap vergelijken

Wanneer je niet voor één, maar voor twee of drie spelersaccounts bij verschillende bookmakers hebt gekozen kun je bij welke weddenschap die je af wilt sluiten een vergelijkend warenonderzoek doen. Het vergelijken van odds betekent dat je op zoek gaat naar beste voorwaarden voor jouw weddenschap.

Vergelijk odds, geen weddenschappen

Het is belangrijk om deze vuistregel vast te houden: De odds bepalen waar je de weddenschap afsluit, niet welke weddenschap je afsluit. Je hebt immers een goed gevoel bij een bepaalde weddenschap. Je bent er bijvoorbeeld van overtuigd dat FC Utrecht-speler Joris van Overeem twee doelpunten gaat maken in de wedstrijd tegen FC Emmen. Je gaat nu op zoek naar de bookmaker die de beste odds geeft voor dat feit. Het is niet verstandig je te laten beïnvloeden door de odds die een bookmaker biedt op twee doelpunten van Gyrano Kerk. Dat gevoel heb je immers niet want dat feit kwam niet uit je voorbereiding naar voren.

Daarom: Odds vergelijk betekent odds vergelijken, geen weddenschappen vergelijken.

De hoogste odds voor live weddenschappen vergelijken

Odds vergelijken bij bookmakers op wedstrijden die over enkele dagen op het programma staan is relatief eenvoudig. Die odds veranderen niet zo snel. Het is niet zo dat de odds nooit veranderen. Als het nieuws bekend wordt dat een belangrijke speler van Team A geblesseerd is, dan zal de bookmaker de odds voor een overwinning van Team A echt wel aanpassen.

Live vergelijken is lastig

Wanneer je live wilt wedden wordt het vergelijken van odds een stuk moeilijker. Bookmakers passen tijdens de wedstrijd immers voortdurend de quoteringen aan op basis van het spel op het veld. Als Team A vooraf door bookmakers tot favoriet is gemaakt, maar een totale offday blijkt te hebben, dan doe je er verstandig aan om snel te schakelen en te vergelijken welke bookmaker op welk moment de beste odds op Team B biedt.

Hou meerdere bookmakers open voor een enkele wedstrijd

Op deze manier een wedstrijd én de ontwikkelingen van de odds volgen is behoorlijk intensief. Het is bijna topsport. Het loont echter wel. Wanneer je bovenop de actualiteit zit en snel kunt schakelen, dan kun je ook met live wedden een serieuze winst realiseren.

Gokproblemen? Bel de infolijn van het Trimbos instituut om u te helpen: 0900-1995
© 2023 Better Collective Netherlands Algemene voorwaarden Privacy disclaimer Cookie policy