Voorspel & win iedere Eredivisie speelronde en wordt de Combi Koning. Wat kost gokken jou? Stop op tijd - 18+ - loketkansspel.nl - Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen - Speel bewust - Algemene voorwaarden zijn van toepassing - #Advertentie

Eredivisie programma seizoen 2021-2022

Actueel Eredivisie programma. De Eredivisie heeft 34 speelrondes. Huidige speelronde: Final Eredivisie uitslagen

De Eredivisie bevindt zich momenteel in speelronde Final (van de 34). Het programma voor de komende Eredivisie speelrondes staat hieronder en bevat 9 wedstrijden. Het speelschema voor het resterende Eredivisie programma staat hieronder per speelronde. Deze pagina is altijd up-to-date.

Zijn er vandaag wedstrijden in de Eredivisie? Nee, helaas.

Er zijn vandaag helaas geen wedstrijden in de Eredivisie.

Zijn er morgen wedstrijden in de Eredivisie? Nee, helaas.

Er zijn morgen helaas geen wedstrijden in de Eredivisie.

Huidige Final, seizoen 2021-2022

Er zijn geen wedstrijden gevonden.

Hoe komt het Eredivisie programma tot stand?

Het programma van speeldagen voor de Eredivisie in het seizoen 2021-2022 is begin 2021 door de KNVB bekend gemaakt. Begin augustus (8 augustus) zal de eerste wedstrijd worden gespeeld, traditioneel met de Johan Cruijffschaal (de 25e editie!). De eerste speelronde in de Eredivisie start in het weekend van 14/15 augustus. De Eredivisie agenda telt dit seizoen 34 speelrondes.

Eerst een conceptversie voor de Eredivisie kalender, daarna pas de invulling.

Voordat de kalender voor Eredivisie speeldagen definitief kan worden gemaakt wordt er door betrokken partijen eerst een conceptversie gepresenteerd. De conceptversie wordt door onder andere de KNVB, clubs, gemeentes, politie en het supporterscollectief Nederland samengesteld. Als de conceptversie voor het Eredivisie programma 2021-2022 klaar is kunnen clubs op deze versie feedback geven. Daarna kijkt de KNVB naar alle feedback, voors en tegens en bepaald daarna de definitieve agenda voor de Eredivisie. Voor de zomer, veelal in juni, maakt de KNVB het definitieve wedstrijdprogramma bekend.

Het wedstrijdprogramma is altijd een leuke puzzel

Er zijn nogal wat aspecten die bij het bepalen van het wedstrijdprogramma komen kijken. Eind januari worden er bijvoorbeeld geen Eredivisie wedstrijden gespeeld, zo willen de clubs het graag. De UEFA heeft mogelijkheden, conform FIFA regelgeving, om in deze periode interlandwedstrijden te plannen. Dat doen ze alleen niet. Hierdoor moeten er gedurende het seizoen 3 midweekse speelrondes ingepland worden. Deze vallen in september 2021, december 2021 en mei 2022. Bij de midweekse wedstrijden wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met supporters van clubs (die uitwedstrijden willen bijwonen) en de af te leggen afstand van uitspelende clubs. Zo is de kans klein dat FC Groningen een midweekse uitwedstrijd zal spelen tegen PSV.

De laatste Eredivisie speelronde is altijd tegelijk

Om competitievervalsing tegen te gaan, wordt de laatste speelronde in de Eredivisie altijd gelijktijdig gestart. Alle wedstrijden starten op hetzelfde moment. Dit geldt voor de eerste helft, maar ook voor de start van de tweede helft. Vaak worden beslissingen om degradatie, nacompetitie en het kampioenschap op de laatste speeldag beslist.

Verplaatsen van wedstrijden door goede Europese resultaten

Afhankelijk van resultaten in de Champions League en Europa League worden gedurende het seizoen soms wedstrijden in de Eredivisie verplaatst. Ploegen die in Europees verband uitkomen, krijgen hierbij prioriteit om rust tussen wedstrijden te krijgen. Deze afspraak is tot stand gekomen met medewerking van alle Eredivisie clubs.

Eredivisie clubs hebben een weekje langer 'vakantie' tijdens de winterstop

De Eredivisie ploegen hebben vanaf vrijdag 24 december 2021 een winterstop. De winterstop duurt tot vrijdag 14 januari 2022. Tijdens kerst vinden er geen wedstrijden plaats. Keuken Kampioen clubs hebben een weekje korte winterstop in verband met meer speeldagen.

Het aanvangstijdstip van wedstrijden: ESPN heeft een dikke vinger in de pap

De exacte invulling van de voetbal wedstrijden in de Eredivisie wordt samengesteld in overleg met lokale autoriteiten, clubs, de Eredivisie CV en licentiehouders voor live uitzendingen (sinds 2021 is dit ESPN).

De rest van de Eredivisie kalender, seizoen 2021-2022

Gokproblemen? Bel de infolijn van het Trimbos instituut om u te helpen: 0900-1995
© 2023 Better Collective Netherlands Algemene voorwaarden Privacy disclaimer Cookie policy